Cool cool shopping

Dit weekend weigerde mijn draadloze toetsenbord plotseling de letters e, r en t te typen. Mijn favoriete letters nog wel! Ik bestelde meteen online een nieuw toetsenbord. En daarmee trakteerde ik mezelf tegelijkertijd op een echte online koop-experience…

Binnen 1 seconde nadat ik heb besteld krijg ik een mail van de webwinkel. Ze bedanken me voor mijn bestelling en vertellen wat ik van ze kan verwachten. Dat is nogal wat. Het is meteen duidelijk dat ik niet alleen een toetsenbord heb besteld maar een complete online experience!

Wachttherapie
De mail eindigt met de mededeling dat ik tijdens het wachten op mijn bestelling gebruik kan maken van zogenaamde ‘wachttherapie’. Die wachttherapie kent verchillende keuzemogelijkheden:

  • Zo kan ik beginnen met het printen van een grappige deurhanger met de tekst ‘Hier wacht ik. Betreden op eigen risico’.
  • Bovendien kan ik klikken op een link naar het liedje ‘Sitting, waiting, wishing’ van Jack Johnson op Youtube.
  • En alsof dat nog niet genoeg is, kan ik ook een ander linkje aanklikken dat me voert naar een  ‘intensieve sessie’ van liefst een uur met muziek en beelden van een verlaten strand met daarop een doos van de webwinkel. 

Confetti
Wat mij betreft kan de bezorger niet lang genoeg op zich laten wachten. Maar hoppa, nog geen 40 minuten na de eerste mail ontvang ik de verzendbevestiging van mijn bestelling en de online factuur. Ook hier houden ze de sfeer erin met een pdf-bijlage met een A4 zelfmaakconfetti die ik kan printen, knippen en gooien ‘om de bezorger hartelijk te onthalen’. Hilarisch!

Trapje voor trapje
Een paar stille uren zonder berichtjes later word ik om half een ’s nachts gewekt door de ‘plonk’ van een binnenkomend mailtje. Yes, van ‘mijn’ webwinkel! Goed nieuws: details over de bezorging als het weer licht is. Wat blijkt: de bezorger komt mijn bestelling op de fiets brengen. Ze gaan me daarbij ‘trapje voor trapje’ op de hoogte houden van zijn vorderingen. Ik mag mijn bestelling tussen 15.27 en 16.27 uur tegemoet zien. Ik ben nu zo opgewonden dat ik het liefste mijn vrouw wakker zou maken om het goede nieuws met haar te delen. Gelukkig weet ik na 18 jaar beter. Het kost moeite maar ik laat haar slapen. Na een tijdje vat ik ook weer de slaap.

D-day
Om 6 uur gaat de wekker. D-day, vanaf nu Delivery day! Wat een dag. Mijn geluksdag! Maar, getverdemme, ik moet werken en ben helemaal niet om 15.27 uur thuis. Gelukkig is mijn dochter rond half vier thuis uit school. Ik druk haar op het hart meteen uit school naar huis te gaan en ‘zonder oortjes’ te wachten op de deurbel.

Tadaaaaaaaaaa
De uren kruipen om. Eindelijk is het zover. Ik moet me inhouden om niet te appen naar mijn dochter. Om half zes bel ik haar vanuit de auto. De bezorger blijkt van haar gewonnen te hebben, het pakket ligt bij de buren. Ok, jammer, maar geen showstopper. Ik moet wat op mijn dochter inpraten over haar vervoer naar de atletiek morgenavond maar dan gaat ze het pakket halen.

Als ik thuiskom, ligt m’n pakket voor me klaar. Bovenop de doos is ‘pakketje, tadaaaaaaa’ geprint, op de onderkant staat een bingokaart met grapjes en alle vier de zijden bevatten ook grappige teksten. Ik vergeet bijna dat mijn bestelling er ook in zit.

Knock out in de laatste ronde
Maar dan zie ik de persoonlijke kaart die de bezorger in de bus heeft gedaan toen er niemand opendeed. Online shoppen: daar maak je vrienden mee!

ton

© snolite 2019

Delen? Graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *