Goed bekeken

In de voorzetwand bevinden zich vanaf 40 cm van de vloer twee nissen. De linkerkant van de linkernis bevindt zich 75 cm uit de linkerkant van de voorzetwand. De rechterkant van de rechternis bevindt zich 40 cm uit de rechterkant van de voorzetwand. Er zit 50 cm tussen de nissen. De linkernis is 60 centimeter breed, 40 hoog en 10 diep. De rechternis is net zo groot. Aan de bovenkant loopt de afdekplaat iets langer door voor de nisjes. Aan de bovenkant van ieder nisje is achter de doorlopende afdekplaat een led-strip gemonteerd die het nisje van bovenaf verlicht zonder dat het licht verblindt. In de nisjes liggen houten stammetjes gestapeld. Die komen uit een stuk bos in de omgeving van Oirschot. Alle stammetjes zijn 10 centimeter lang gezaagd. Ze passen precies in de lengte in de nisjes. De stammetjes hebben een diameter tussen de 4 en 7 centimeter. Er liggen 5 lagen stammetjes van ieder gemiddeld 10 stammetjes in ieder nisje. Vanaf de tweede laag ligt elk stammetje op het kommetje tussen twee stammetjes eronder. Boven de bovenste laag stammetjes is nog 10 centimer ruimte leeg in het nisje. Dat houdt het vak ruimtelijk, geeft de indruk dat de stammetjes daadwerkelijk gebruikt worden én biedt de verlichtingsstrip iets te verlichten.
De gladgezaagde voorkanten van de stammetjes zijn lichtbruin. De achterkanten ook, maar die zijn niet te zien. De bast van de stammetjes heeft een groenige moslaag. Die liet poeder los toen de stammetjes net in de vakken lagen. Daarom ligt er een witte pedaalemmerzak tegen de achterwand, de twee zijkanten en onderkant van iedere nis. De witgeverfde achterwand blijft zodoende wit. De pedaalemmerzak eindigde eerst op dezelfde hoogte als de vijf lagen stammetjes, maar het plastic steekt er nu een stukje bovenuit. De stammetjes zijn in de tijd dat ze er liggen een beetje gekrompen doordat het vocht eruit verdween.
Het groene stuiven is na jaren al veel minder maar nog niet weg. Het groen dat aan de voorkant regelmatig tussen de stammetjes op de onderkant van het nisje een dun waasje vormt, kan er het makkelijkst tussenuit worden gezogen met het kleine borstelmondstuk van een stofzuiger omdat dat zich niet vastzuigt aan de stammetjes of de witte pedaalemmerzak.

ton    © snolite 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *