Grotetromloop (leestijd: 1 min.)

Ken je de eerste Men-in-black film? Daarin kruipt een alien letterlijk in de huid van een boer die vijftig meter van de plek woont waar zijn ruimteschip is neergestort. De boer wordt er helaas niet sympathieker op met de alien achter het stuur van zijn boerenlichaam. En dat sturen valt ook helemaal niet mee, zo blijkt uit de harkerige en hakerige manier waarop de boer zich vervolgens voortbeweegt. Waarom vertel ik dit hier? Omdat ik gisteren een man zag lopen alsof diezelfde alien, of een van zijn planeetgenoten, bij hem achter het stuur zat.

Het begon al toen ik de man met veel moeite uit z’n auto zag stappen en hij vervolgens z’n broek ophees. Helaas hebben veel mannen en een behoorlijk aantal vrouwen die vreemde gewoonte. Maar er zijn verschillende manieren om je broek op te hijsen. Mensen met een  buik, bijvoorbeeld, weten dat ze hun broek niet heel ver boven hun heupen kunnen hijsen. Toch probeerde deze man, die een flinke buik had, zijn broek tot aan de oksels op te trekken. Kansloos. En een aanwijzing! Na drie pogingen zag hij dat zelf ook in en hield hij ermee op. Toen hij zich daarna in beweging zette, leverde mij dat de tweede aanwijzing op dat we hier met een alien taskforce te maken hadden.

De meeste mensen met een wat dikkere buik buigen voorover als ze gaan lopen. Daarmee brengen ze zichzelf eigenlijk uit evenwicht en lopen dus feitelijk achter hun zwaartepunt aan. Die manier van voortbewegen kost de minste inspanning. Hartstikke handig. Maar deze ruimtebezoeker was duidelijk niet bedreven in het op die manier lopen. Hij liep namelijk alsof hij de grote trom speelde in een harmonieorkest: achterovergeleund, waardoor hij zijn buik onder het lopen als het ware optilde. En omdat hij niet met twee drumstokken op diezelfde buik sloeg, klopte er iets niet. Alien alert!

Maar dan wat? Dit is niet de eerste ufopiloot die ik ontmasker. Vorige week liep het hondje van de buren voor ons huis langs terwijl hij in het achtereind van de hond van de andere buren fluisterde, die voor hem liep. Hoe duidelijk wil je het hebben? Maar waar kun je terecht met je aangifte? Juist: helemaal nergens. Wij kennen geen alien-meldpunt. Erover praten is zelfs al gevaarlijk. Dadelijk komen ze mij halen! Daarom vraag ik je om deze snolite vooral NIET met anderen te delen. Laten we deze onder ons houden!

ton          © snolite 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *