Mindfuck II

Wist je dat de recente bosbranden in Californië en Griekenland zijn veroorzaakt om zoveel mogelijk mensen te vermoorden? Ik weet dat sinds een tijdje doordat ik iemand op Facebook volg die iemand volgt die van de complotten is.

Nou geloof ik ook in complotten maar die hebben meestal betrekking op geheime verjaardagverrassingen en niet op het vermoorden van anderen. Maar ik lees graag hoe een ander naar de wereld kijkt.
Terug naar onze complotdenker dus. Deze man -laten we hem Frits noemen- beweert dat de bosbranden in Californië en Griekenland zijn aangestoken om zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Hij vertelt ons in een Facebook post graag hoe de vork in de steel zit.

Autoriteit
Allereerst beweert hij dat hij rond 1989 zelf brandweerman in Californië is geweest en dat hij in die tijd de nodige (bos)branden heeft bevochten. Een autoriteitsargument. Slimme opening.
Vervolgens beweert hij dat de bomen die hij op filmmateriaal van de branden heeft gezien ‘van binnen uit branden’. Alsof ze door de bliksem zijn getroffen. Tja. Bij een echte bosbrand branden bomen ‘vanaf de buitenkant naar binnen’, zo leert de expert ons.
De bosbranden in Californië, vervolgt hij, werden niet gehinderd door de speciaal aangelegde brandgangen of al eerder verbrande gebieden. Bovendien verbrandden huizen en mensen wel maar bomen ‘verschroeiden’ alleen.

Stralingswapens
En dan komt het: onze expert heeft (op film) metalen vangrails zien branden en vónken produceren! Hij heeft zelfs (weer op film) auto’s van metaal ‘van binnenuit’ in brand zien staan! Nu, weet ik wat je denkt: dat komt omdat de binnenkant van een auto allemaal brandbaar materiaal bevat dat beter brandt dan de metalen buitenkant, maar dat is te makkelijk! Bovendien ziet de expert in de branden ook lichtflitsen in het UV-spectrum terwijl een normale brand alleen straling produceert in het infrarode spectrum.

En hop!
Zoveel know how en moeilijke termen is genoeg. En dat weet de expert want hij mept ons nu knock out met zijn conclusie: ‘Ik kan hieruit alleen maar de conclusie trekken dat Californië en Griekenland zijn aangevallen met twee soorten Directed Energy Weapons: high capacity uv lasers en laagfrequente electromagnetische stralingswapens.

(Ik heb meteen even bij coolblue gekeken of je die dingen gewoon kunt bestellen, maar helaas, ik moet het onkruid thuis gewoon tussen de tegels blijven wegkrabben.)

Persoonlijke dreiging
Onze man weidt nog even uit over de precieze werking van deze dodelijke stralingswapens en komt dan met een vrolijk ‘deze branden zijn opzettelijk door een militaire macht veroorzaakt’ Waarom dat zo is, vertelt hij niet. Hij besluit met  een dreigend: ‘de hele mensheid wordt aangevallen. Het gebeurt alleen niet in elk land op dezelfde manier of in hetzelfde tempo. Wij liggen alleen nog niet in de directe frontlinie. Maar dat duurt vast niet lang meer…’

De gemeenschappelijke vijand
Autoriteitsargument, eigen interpretatie, eigen specifieke conclusie en ten slotte eigen algemene conclusie leveren zo eenvoudig een complottheorie waar iedereen zich door aangesproken moet voelen. Maar wie is nou precies die vijand waar we allemaal blijkbaar heel erg voor moeten oppassen? Volgens andere posts van onze expert is dat een clubje van de vrijmetselarij, het koningshuis en de ‘commufacistische dictatuur’.
So Beware! 

ton

© snolite 2018

Delen? Graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *