Zegt het voort!

Wij zijn Ilse en Ton, de mensen achter snolite.nl. Waarschijnlijk ken je ons niet; we zijn ‘onbekende’ Nederlanders. Als wij een ‘Halina-uitspraak’ of een ‘Geer en Goortje’ doen, bereikt die echt nooit de nu.nl-redactie, de Telegraaf of RTL-boulevard…

…en dat willen we graag zo houden. Het gaat immers niet om ons maar om wat we schrijven. Wij schrijven omdat we dat leuk vinden. En we schrijven omdat we hopen dat onze lezers leuk vinden wat we schrijven. We werken samen omdat we elkaar energie geven, inspireren, uitdagen en aan het schrijven en deadlines houden. Het leuke van schrijven met z’n tweeën is ook dat er altijd in ieder geval één is die zegt dat je tekst leuk, heel leuk of supergaaf is. Of helemaal niet… Bovendien is er altijd iemand die kritisch naar je tekst kijkt. De tekst die je nu leest bijvoorbeeld, is geschreven door Ton maar de versie die je nu ziet is door Ilse gelezen, becommentarieerd, gecorrigeerd en ten slotte vrijgegeven voor publicatie. Het kan dus maar zo zijn dat je nu de 20ste versie van deze tekst leest…

Waar schrijven we over en hoe doen we dat?
Misschien is het goed om te vertellen dat we een paar kaders hebben geformuleerd toen we begonnen met snolite. Sommige daarvan zoals het lettertype dat we gebruiken of de grootte van de afbeeldingen zijn niet zo interessant voor lezers. Over andere zaken zoals de onderwerpen en manier van schrijven van onze blogs hebben we het volgende afgesproken:

‘We beschrijven levensechte onderwerpen uit het dagelijks leven. Die onderwerpen moeten actueel, informatief en herkenbaar zijn. Bovendien proberen we vanuit een origineel standpunt te schrijven.
We schrijven scherp, pittig en kritisch maar nooit beledigend of kwetsend. Door het gebruik van humor en zelfspot proberen we onze teksten en onszelf zoveel mogelijk te relativeren. En last but not least proberen we onze teksten prettig leesbaar te maken door een vlotte schrijfstijl te hanteren.’

Vooralsnog publiceren we blogs en ukkies (korte verhalen van maximaal 100 woorden) op snolite, maar we zijn druk bezig om nieuwe publicatievormen te bedenken. Uiteraard nodigen we onze lezers –jou dus- van harte uit om feedback te geven zodat wij onze manier van schrijven kunnen blijven verbeteren en we onze eigen uitgangspunten trouw blijven.

Onze lezers
Wie zijn onze lezers eigenlijk? Dat weten we niet precies. Natuurlijk lezen familie, vrienden en bekenden onze teksten. Onder dwang. Maar rond die relatief kleine cirkel bevindt zich een grotere cirkel lezers. Gemiddeld zijn onze blogs en ukkies in de eerste twee maanden van ons bestaan per stuk zo’n 250 keer gelezen. Dat vinden we echt geweldig. Maar het maakt ook hongerig: we willen meer lezers naar onze site trekken. Maar hoe bereiken we die enorme groep potentiële lezers? Daar hebben we jou heel hard voor nodig!

Durf te vragen
Eigenlijk proberen we een product aan de man te brengen. Een gratis product. We kunnen dus niet concurreren op prijs. Wel op kwaliteit, amusementswaarde en vooral waardering. En die waardering komt van onze huidige lezers. Van jou dus weer. Daarom vragen we jou -zeer gewaardeerde lezer van het eerste uur- om zoveel mogelijk bekenden over snolite.nl te vertellen en onze blogs en ukkies te promoten en te delen…. als je ze leuk vindt! Deel ze via WhatsApp, Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest, mail of whatever. Je helpt ons daar heel erg mee om nieuwe lezers te bereiken. Want nogmaals: jullie zijn de brug naar die nieuwe lezers!

Volgens de ‘six degrees of separation hypothesis’ is iedere levende persoon slechts via maximaal 5 tussenpersonen met iedere andere levende persoon verbonden. Dat betekent dat we met het doorgeven van maar 6 likes misschien Halina Reijn snolite.nl al kunnen horen promoten bij De Wereld Draait Door! Maar zonder gekheid: als ieder van jullie een blog van ons deelt, waardoor 5 andere mensen die blog ook lezen, vergroten we ons bereik al enorm…

Voor wat, hoort wat natuurlijk. Degene die ons de komende maanden het meeste deelt, nodigen we van harte uit voor een meet, greet en eat met ons! Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Voor jullie allemaal is hier in ieder geval alvast onze welgemeende dank voor het feit dat jullie ons lezen!

Ilse en Ton

ton

© snolite 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *